Achtergrond

OMA Amsterdam B.V. vindt zijn oorsprong in Apeldoorn. Na een langdurige carrière van 20 jaar als directeur van aannemer Slokker is de heer J.G. van der Laan de projectontwikkeling ingestapt. Ontwikkelings Maatschappij Apeldoorn B.V. is in 1989 door wijlen de heer J.G. van der Laan opgericht. Door uitbreidingen is OMA Amsterdam B.V., welke in Hoek van Holland is gevestigd, in 2000 opgericht. Projectontwikkelaar OMA Amsterdam B.V. is een zelfstandige B.V. met drie aandeelhouders. Drs. J.G. van der Laan Holding en Mavadel Holding B.V. hebben elk 25% van de aandelen. Torenstad Projectontwikkeling B.V. bezit 50% van de aandelen.

De organisatiestructuur:
Binnen OMA Amsterdam B.V. heerst een open, niet-hiërarchische organisatiecultuur. De dagelijkse leiding ligt in handen van de heer M.A. van der Laan, zoon van wijlen oprichter de heer J.G. van der Laan. Door de open cultuur is het makkelijk om een andere visie te ventileren die de besluitvorming kan veranderen.

De organisatiedoelen:
OMA Amsterdam B.V. is gespecialiseerd in het ontwikkelen van projecten in woningbouw, commerciële utiliteitsbouw en de recreatieve sfeer. OMA Amsterdam B.V. is een commerciële organisatie die streeft naar continuïteit van de organisatie. Wij zijn ons bewust van onze rol als projectontwikkelaar in de maatschappij en van onze verantwoordelijkheid naar alle partijen bij onze projecten. Langdurige relaties met partners, gemeenten, aannemers en overige betrokkenen vinden wij dan ook belangrijk. Niet alleen het bouwproces maar ook aan de wensen van de eindgebruiker besteden wij veel aandacht.

De organisatiecultuur:

Binnen de kleine organisatie van OMA Amsterdam B.V. hangt intern een informele sfeer en een formele sfeer naar buiten. Door de open sfeer kunnen visies van de verschillende medewerkers snel en duidelijk worden gemaakt.